Huifkarcentrum De Kronkel AsselHuifkarcentrum De Kronkel AsselHuifkarcentrum De Kronkel Assel

Huifkarcentrum De Kronkel in Assel op de Veluwe


Gelegen op de Veluwe in Assel (Hoog Soeren), aan de rand van het Kroondomein, temidden van de uitgestrekte bossen en heidevelden. De rustige omgeving, de gastvrijheid en de ongedwongen sfeer zorgen ervoor dat u zich al snel bij ons thuis voelt. Actief bezig zijn, maar wel ontspannen, vooral in de buitenlucht.

Een rit in de huifwagen, gaat u zelf mennen? Boogschieten, klootschieten, kompaslopen, binnen- en buitenspelen of een heerlijke wandeling naar het Kootwijkerveen. Bij ons is veel mogelijk, maar u kunt in overleg ook zelf een programma samenstellen.

 

 

Huifkartocht met koetsier

Elke donderdag- en zondagmiddag om 14.00 uur vertrekt er een (verwarmde) huifkar met koetsier voor een rit van 1 uur door de bossen.

Vooraf telefonisch reserveren.
Voor groepen tevens privé ritten op andere dagen te reserveren.

 

 

Huifkartocht om zelf te mennen

Zelf mennen kan vanaf 2 personen.
Vooraf geven we duidelijke instructies en u krijgt een route mee.
Wij hebben hele brave fjordenpaarden, maar er moet wel iemand af en toe het paard vast durven houden.

Routes van 1 uur tot de hele dag, vertrekken vanaf 10.00 uur.

 

 

Bosritten
Op een van onze fjordenpaarden gaat u onder begeleiding de bossen in. Geen ervaring? Geen probleem. Wij nemen u aan het halstertouw mee en maken een heerlijke stap-rit. Afwisselende buitenritten vanaf een uur, aangepast aan het niveau van de ruiters.
Dagtochten Met een groep ervaren ruiters gaat u onder begeleiding een buitenrit maken. We starten om 10.00 uur met het borstelen en opzadelen van de fjordenpaarden. Daarna rijden we ruim twee uur over de heide en door de bossen. In de middagstop kunt u wat eten bestellen in de kantine van onze rustplaats. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur bent u terug op De Kronkel.


Ruiter mag niet zwaarder zijn dan 90 kg.
Veiligheidscap verplicht!

 

 

Wandelen met de pony
Heerlijk met uw kinderen de bossen in. Dat wordt veel leuker met een wandelpony. Met de pony aan uw hand en uw kind er op kunt u langere afstanden afleggen. Wij hebben hele lieve fjordenpony's die braaf aan de hand meelopen, geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar.

Vooraf krijgt u duidelijke instructies en een route mee.
Wij stellen de kinderveiligheidscap gratis ter beschikking.

 

 

Kinderfeestje

Huifkarrit om zelf te mennen van 1,5 uur met een klein huifwagentje, getrokken door een lief mak fjordenpaard. Vooraf krijgt u instructies over het paard en het mennen. Met een routebeschrijving van een uur gaat u op pad. Onderweg kunt u een stop maken voor limonade met wat lekkers. Ook aan de pony is gedacht. Na de rit mogen de kinderen nog op de pony zitten voor een paar mooie foto's. Vervolgens ligt er een speurtocht klaar van ± 1,5 uur. De kinderen kunnen kiezen uit vier verschillende thema's: natuur, kabouters, paarden of cowboys.

Natuurspeurtocht: een speurtocht naar het Kootwijkerveen, een veenplas waar o.a. verschillende kikkers en drie soorten slangen leven. Zoek de sporen van de wilde zwijnen en herten die hier geregeld komen drinken. Deze speurtocht duurt ± 1,5 uur met allerlei vragen over de natuur. De tocht (tot ongeveer 14 jaar) kan ingekort worden en is daarom ook geschikt voor kinderen tot zes jaar.

Kabouterspeurtocht: voor kinderen tot ongeveer zes jaar. Tijdens de speurtocht gaan de kinderen allerlei kabouterdingen zoeken, bijvoorbeeld een kabouterhuis (paddenstoel), een kaboutervalhelm (dop van een eikel), een kabouter paraplu (boomblad) en een elfjesbankje. Deze speurtocht duurt een klein uurtje.

Paardenspeurtocht: deze speurtocht gaat over de ruiter-/menroute en bevat tal van vragen over paarden en paardrijden. Elk goed antwoord is een letter waard en die letters samen vormen een paardenras. Deze speurtocht duurt ± 1,5 uur en is geschikt voor kinderen tot ongeveer 14 jaar.

Cowboyspeurtocht: deze speurtocht is geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Ze volgen een route door het bos met onderweg vragen over cowboys, indianen en het Wilde Westen. Deze speurtocht duurt ± 1,5 uur.

 

 

Rijden in een echte arrenslee

Wel of geen sneeuw… deze romantische rit is het hele jaar door mogelijk omdat onze slee voorzien is van een onderstel met wielen. U rijdt, gewikkeld in warme dekens, door het sprookjesachtige landschap met de vrolijk klinkende bellen als achtergrondmuziek. Onze arrenslee wordt verhuurd met koetsier met een fjordenpaard ervoor en is geschikt voor vier á vijf personen.
 

De ritten vertrekken vanaf ons huifkarcentrum en gaan meteen de bossen in. Op verzoek komen wij ook op locatie.
De rondrijdende arrenslee mag natuurlijk niet ontbreken op uw kerstmarkt!
 

 

Meer informatie:

Kom gerust eerst eens een kijkje nemen op De Kronkel. Een telefoontje is voldoende, wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek.


 

Huifkarcentrum de Kronkel
Assel 12 te Assel
7346 AK Hoog Soeren
T: (055) 519 14 45
E: info@dekronkel.nl
W. www.dekronkel.com                                   

 

 Klik op de foto voor een vergroting

en blader door het foto album.

arrangementen-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgGebouw-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgHuifkar-Rit-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgKinderen-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpg
Winter-3-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgWinter-2-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgHuifkar-3-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgWinter--Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpg
huifkar-2-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgPaarden-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgVrachtwagen-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgHuifkar-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpg
Huifkarren-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgPaard-2-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgPaard-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgBruiloft-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpg
ontvangstruimte-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpgArrenslee-Huifkarcentrum-De-Kronkel-Kootwijk-Veluwe.jpg

Correspondentieadres: Vakantiepark de Berkenhorst | Kerkendelweg 30 | 3775 KN Kootwijk
Email: info@poortvandeveluwe.nl  | Sitemap

 

Home Camping Paarden Agenda
Vinden Kampeerterrein Harskamperdennen Kootwijk Paardensportcentrum van Den Hoorn Kootwijk Route
Accommodatie   Huifkarcentrum de Kronkel Assel Acties
Accommodatie de Kamp Kootwijk Horeca Doen Contact
Accommodatiecentrum Dop Heets Del Kootwijkerbroek Restaurant de Berkenhorst Kootwijk Radio Kootwijk  
Vakantiepark de Berkenhorst Kootwijk Pannenkoeken Restaurant Kootwijkerduin Kootwijk Zwembad de Berkenhorst  
Vakantieoord het Caitwickerzand Nieuw-Milligen Restaurant de Brinkhof Kootwijk Gebiedsinformatie  
Vakantiepark Landal Rabbit Hill Nieuw-Milligen

Snackbar 't Puntje

Kootwijkerzand  
 

Gasterij 't Hilletje

   

 

 

 

Powered by : QualitySites4All